Neka nova(odraslija) ja

24 Jun, 2013

Hvala ti horoskope!

Generalna — Autor endzylove @ 20:51

Voz je prolazio tik pored nje,lagano praveci vetar koji joj je uvijao kosu.Gledala je cas za njim,a cas na srebrni rucni sat na levoj ruci.Bila je ubedjena da ce stici na vreme,ali je njen voz ipak kasnio,za razliku od ovoga sto je isao u suprotnom smeru.Okrenula se da potrazi slobodnu klupu u blizini,ali na stanici u Pancevu nije bilo ni jedne.Nervozno je cupkala nogom po betonu kada joj je prisao jedan muskarac i upitao je:"Cekate voz za Beograd?Jel otisao?"

Bio je u bez kapri pantalonama i nebo plavoj majici na kratke rukave.Nije izgledao starije od trideset godina onako zdravog,sportskog izgleda.

-"Pa da je otisao ja ne bih sad stajala ovde,nego bih bila u njemu"-bezvoljno je odbrusila polako se okrenuvsi prema njemu,ali je on uprkos tome raspolozeno nastavio razgovor.

-Gde me nadje sada ovaj ludak?-pomislila je,a zatim ugleda voz kako se priblizava:"Evo ga napokon!"-uzviknu.

Priblizavala se vozu,te je vec bila kod ulaza kada je stao.Odmah se popela,nadajuci se da opet nece naleteti na tog"ludaka",ali avaj,evo njega za njom,pravac pored nje na sediste.

Putovali su tako do Beograda pricajuci.On je,kao i uvek kada upozna nekoga,poceo da prica o horoskopu i o tome kako se on bavi astrologijom.Cak je pogodio da je ona vodolija,isto kao i on.Rekao joj je da predaje srpski jezik i knjizevnost u gimnaziji.Kada su napokon stigli,on joj nekako na brzinu da papir sa njegovim telefonskim brojem i trceci(kao i uvek)izadje iz voza.

Proslo je par dana kada su kod nje na poslu zene pocele da pricaju o horoskopu,kada se ona setila da ima njegov broj:"E,pa upoznala sam nekog ludaka koji se razume u horoskop,pa mogu da ga zovnem-predlozila je,a ona su se slozile.

Tog dana ga je pozvala.Zvonilo je par puta i kada je vec krenula da spusta slusalicu,on se javi.Za divno cuda,jer je vrlo retko i bio kod kuce,ali eto,srecom pa tad jeste,inace ni ja ni moj brat ne bi postojali.Moja mama vise ne bi ni pozvala tog "ludaka",tj.mog tatu.


Komentari

  1. Аув, дивнооо... Иначе не верујем у хороскоп, јер сматрам да се све дешава нашом психом, али овј текст је диван... :)

    Autor girly — 24 Jun 2013, 22:55


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs